×

Οροπέδιο Καθαρού

Χιλιόμετρα
28

Το οροπέδιο του Καθαρού βρίσκεται 26km νότια του Αγίου Νικολάου και 16km δυτικά της Κριτσάς, σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Τα νερά του Οροπεδίου μεταφέρονται μέσω του πανέμορφου φαραγγιού του Χαυγά στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το Καθαρό κατοικείται από ελάχιστους κατοίκους, αν και υπάρχουν αρκετές αγροικίες που ανήκουν στην κοινότητα της Κριτσάς. Επίσης, δεν καλλιεργείται συστηματικά, κι έτσι θα δείτε μόνο λίγες οικογενειακές καλλιέργειες από πατάτες, μηλιές και αμπέλια που καλλιεργούν οι βοσκοί της περιοχής. Επίσης, θα δείτε το γραφικό εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού, που γιορτάζει στις 6 Αυγούστου.

Η πρόσβαση γίνεται μέσω της Κριτσάς, κοντά στον Άγιο Νικόλαο, μέσω ενός στενού αλλά όμορφου δρόμου που οδηγεί στο οροπέδιο. Αντίθετα, αν έχετε ψηλό όχημα αξίζει να έρθετε μέσω του δρόμου που ενώνει το Καθαρό με το Οροπέδιο Λασιθίου. Ένας τρίτος, εξίσου δύσβατος χωματόδρομος συνδέει το οροπέδιο με τις Μάλλες Ιεράπετρας.

Το Καθαρό είναι ένα πανέμορφο τοπίο της Κρήτης, διαφορετικό από τα συνηθισμένα μέρη του νησιού. Το καλοκαίρι εδώ μπορείτε να βρείτε δροσιά, ακόμη και σε καύσωνες. Αξίζει να περπατήσετε ανάμεσα στις ξερολιθιές, τις μηλιές και στους πρίνους, αλλά και να ανακαλύψετε τα τριγύρω βουνά.

Φαγητό στου Στερεού. Ίσως μια ρακή στο Σιγανό

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Χάρτης απόστασης απο το Ίστρον Βίλλας

Χάρτης πλοήγησης :
Μπορείτε να βάλετε τη διεύθυνσή σας για να λάβετε οδηγίες.

Λάβετε οδηγίες

  show options

Σχετικά

Από την Κριτσά συνεχίστε άλλα 20 λεπτά μέχρι το οροπέδιο. Ένα μέρος με εκπληκτική ομορφιά…

Περισσότερα Αξιοθέατα

Λεπτομέρειες